Trafikskolor i Umeå
RSS icon Home icon
 • Rätt behörighet – fler jobb

  Posted on februari 8th, 2016 Prof. Marlee Jacobs PhD No comments

  Att ta ett körkort handlar inte bara om friheten och att ”bli vuxen”, som många tror. Det handlar också om att göra sig lite mer attraktiv på arbetsmarknaden. driving licensePå sajten Fordonskurser.se kan du läsa om olika körkort och vad som krävs för att ta dem. Där hittar du länkar till utbildningar till det körkort som intresserar dig. Nedan förklarar vi lite närmare varför körkorten är bra att ha när man söker jobb.

  Bil

  Yngre människor har redan gjort koppling att körkort = fler chanser till jobb, enligt DN.se.Om du tar körkortet för bil kan du söka många jobb som innebär resande. Hemtjänsten är ett populärt jobb där man helst ska ha körkort eftersom man inte alltid kan åka två och två.Försäljare ska gärna ha körkort och tillgång till egen bil. Om du inte har en egen bil, men kan skaffa en för rätt jobb, skriv med det i ansökan för att visa hur angelägen du är att jobba för det företaget.Att köra bil behöver inte ens ha med jobbet i sig att göra. Du har friheten att söka jobb som ligger längre från hemmet, såvida du är villig att pendla. Tar man ett nattskift i Umeå är det inte alltid man kan passa in tåg och bussar på rätt tider, men med bil vet du att du alltid kan komma till jobbet på angiven tid.

  Truckkort

  Vill du fylla ut din CV och kunna söka flera olika jobb inom olika segment? Varför inte prova att ta truckkortet. Som arbetslös kan man till och med få utbildningen betald av Arbetsförmedlingen om man kan motivera varför det skulle passa dig.Truckkortet är viktigt och meriterande när man söka jobb inom industri och lagerarbete. Kan du hantera en truck kan du göra flera arbetsuppgifter och visar på att du intresserad av branschen, inte bara söker jobb för att få A-kassa.

  Motor- och röjsågar

  Nuförtiden ska man faktiskt ha körkort för att få hantera motorsågar och röjverktyg i arbetet. Det är en bra säkerhetsåtgärd eftersom risken att skada sig är väldigt hög, speciellt när man arbetar inom skogsbruket. Arbetet.se berättar att så sent som 2012 var skogsbruket fortfarande klassat som en olycksdrabbad bransch. Och det är inte allt som anmäls.Om du är sugen på att jobba ute i skogen eller hjälpa kommuner att röja parkområden och hålla kommunen fin, kan du ta motorsågskörkortet och därmed bli kvalificerad att hantera dessa kraftfulla verktyg.