Trafikskolor i Umeå
RSS icon Home icon
 • Köp ny eller begagnad bil?

  Posted on juni 12th, 2023 Mari Jacobsson No comments

  Det är allt en härlig känsla att få hämta hem en helt ny bil. Doften som en ny bil har är fräsch och något som många brukar minnas. Det kan dock vara en dyr historia att köpa en helt ny bil. Det är tur att vi har en stor marknad för begagnade bilar i Sverige.

  Om du går i valet och kvalet om du ska köpa en helt ny eller en begagnad bil så finns det hjälp att få, ta en titt online. Där kan du få svar på alla frågor som du har.

  Hel- eller halvförsäkring?

  Försäkringar är en djungel, det finns massor av olika försäkringsbolag och olika försäkringar till bilen att välja bland. Om du skaffar en helt ny bil eller en begagnad bil som är som ny, kan en helförsäkring vara det bästa valet. Eftersom bilen är ny och värdet fortfarande högt är det värt de extra pengar en sådan kostar.

  Om du istället investerar i en lite äldre begagnad bil räcker det med en halvförsäkring eftersom värdet på bilen inte är lika högt. Du bör också byta till en halvförsäkring när den nya bilen blir äldre och tappar värde. Runt fem till sju år efter nyköp är en bra riktlinje.