Trafikskolor i Umeå
RSS icon Home icon
  • Halkbana

    Posted on januari 8th, 2013 rnn.yqe. No comments

    Halkbanekörningen är den del som de flesta körkortsaspiranter tycker är den roligaste delen av sin utbildning. För den som inte riktigt har koll på vad det innebär så kommer här en liten beskrivning.

    För att få genomföra din uppkörning måste du ha genomgått halkkörningen. Enkelt sagt så går det ut på att du på en specifik anläggning får testa på hur det är att köra på halt väglag. I regel så är det på olja, eller ibland på is under vintern. Under körningen kommer du av körlärare och ansvarig på anläggningen att få uppgifter att utföra, till exempel att köra i en viss hastighet på väldigt halt väglag och därefter göra tvära svängar och försöka undvika att köra på hinder som står i din väg.

    Detta är roligt att genomföra då det är relativt riskfritt och man får testa på sådant som vanligtvis inte händer när man är ute och kör. Men det är också en viktig del av utbildningen då man ska vara varse om hur svårt det faktiskt kan vara att framföra ett fordon när det är halt väglag. Så se till att ha kul, men glöm inte bort att vara fokuserad och tänka in verkliga scenarion, det kanske räddar ditt liv en vacker dag.