Trafikskolor i Umeå
RSS icon Home icon
 • Långkörning med bil

  Posted on juni 13th, 2013 Prof. Marlee Jacobs PhD No comments

  Att köra bil kan vara riktigt roligt, att få lägga sig på en långkörning med en bra bil och man känner sig riktigt utvilad gör att körningen kan bli en njutning. Fina vägar och bra väder gör det ännu bättre, att sedan efter ett pars timmars körning få stanna till vid någon vägkrog och äta en god lunch och vila en stund innan man fortsätter mot sitt slutmål kan vara skönt.

  Det är en fördel om man har farthållare på sin bil när man gör långkörningar, då är det enkelt att hålla hastigheten, man vill ju inte köra för fort. Ta för vana att hålla kolla på hastighetsskyltarna så du inte missar när det sänks till lägre hastighet. Vill man däremot se snabba bilar kan man åka på en resa med GO Sport Travel, du kan följa denna länk där hittar du deras Formel 1 resor!

  Något annat du bör göra innan du åker iväg på långkörning är att du ser till att det är tillräckligt med olja i motorn, rätt lufttryck i däcken. Fel lufttryck gör att din bil kan dra mer bränsle. Kolla även att kylarvätska och spolarvätska finns i systemen. Ta med en extra flaska med spolarvätska om du skulle behöva använda extra mycket på grund av dåligt väder och väglag.

  När man ger sig ut på en långresa så är det oftast mycket som ska packas och det är väldigt viktigt att man gör detta rätt med tanke på comfort, säkerhet och väghållning. Du vill inte att din last ska börja röra på sig om du måste göra en hastig inbromsning eller att den åker omkring i de skarpa kurvorna. Börja med att packa det tyngsta du har med dig underst och se till att skjuta in det mot bagagets sidor och baksätet. Har du takbox så kan du packa lite lättare packning där men se till att packa den tätt och använder du istället takräcke till skidor eller annat så se till att surra fast din last ordentligt. Lägg aldrig packning på din hatthylla eller på något annat sätt löst i bilen, du vill inte att den flyger fram eller tippar under färden.