Trafikskolor i Umeå
RSS icon Home icon
 • Fixa med mopeden själv

  Posted on november 12th, 2018 Prof. Marlee Jacobs PhD No comments

  Har man skaffat sig moped och tagit körkort för denna så kan det bli så att man får fixa med mopeden själv. Det beror också på hur pass gammal moped som man köpt sig. Helt klart att en äldre modell kan krångla mer än en ny. Även om nya mopeder och måste skötas om och servas.

  Fixa med din moped själv

  Det kan följa med en viss garanti när du köper en moped av en handlare. Köper du en moped privat så finns det inte samma garantier som hos handlare. Skulle något hända med din moped så kan det vara en fördel att du själv kan fixa med den. Reservdelar och annat kan du hitta hos cykelkraft.se där du kan göra din beställning på de delar som du är i behov av för att få din moped att fungera. Ta för vana att kolla så belysning både fram och bak fungerar tillfredsställande.

  Besiktiga din moped

  Vanligtvis så behöver du inte besiktiga din moped som man gör med en bil. Och om du sköter om din moped så att allt fungerar som det ska så kommer det inte att vara några större problem. Skulle du däremot bli stoppad och få körförbud på din moped så måste du åtgärda och göra en besiktning. Det finna mer information på besikta.se där man också kan boka tid för besiktning. För att vara på den säkra sidan tipsar de om att besiktiga din moped vart annat år.