Trafikskolor i Umeå
RSS icon Home icon
  • Byta olja och filter på din bil

    Posted on april 29th, 2013 rnn.yqe. No comments

    Att byta olja och oljefilter på din bil behöver inte vara så svårt som du kanske tror. Jag brukar boka tid på en bensinmack med möjlighet till oljebyte, tänk på att du inte kan hälla ut din gamla olja hur som helst. Om du kan byta hemma, se till att du fraktar iväg din gamla olja till återvinningsstationen i din kommun.

    Jag gillar att meka med min gamla bil och gör det mesta själv, och om du till exempel gillar att meka med din Audi, så kan du spara en del pengar genom det. Att byta olja och filter själv så slipper du boka tid hos auktoriserad firma som tar betalt för att göra bytet, och du kan göra det när du själv har tid. Att regelbundet byta olja i din bil är ett måste för att bilens motor ska må bra, ta för vana att efter 700-1000 mil göra ett olje- och filterbyte. Eller gör som jag när jag sätter på sommardäcken så passar jag på att byta olja också då jag inte kört allt för många mil på ett år.

    I bilens instruktionsbok kan det stå hur du ska göra eller gör som jag, köp en reparationshandbok till just din bilmodell. Då har du en som fungerar till det mesta du ska gör med din bil. Och du, glöm inte att lämna spillolja och ditt gamla filter på en återvinningsstation så gör du miljön en stor tjänst!!