Trafikskolor i Umeå
RSS icon Home icon
 • Bil

  Hur skall du gå tillväga för att på snabbast möjliga vis och till ett rimligt pris få ditt körkort och känna befrielsen att kunna ta bilen och sticka iväg när som helst? Vi ger många bra tips och vår förhoppning är att du snart har ditt körkort.

  När man börjar fundera över hur man skall få sitt körkort för att få framföra en personbil måste man först ta ställning till om man skall försöka klara av utbildningen helt på egen hand eller gå på en körskola. Om man tror att man kan klara det på egen hand måste man ha en person i sin närhet som är duktig och som kan utbilda rätt. Ofta är det föräldrarna som ställer upp och följer med när du skall ut och övningsköra och för det måste de gå en liten kurs. Kursen tar bara några timmar på en körskola och efter det får de rätt att följa med dig på dina första turer i bil.

  Om du väljer att genomföra hela utbildningen på körskolan får du räkna med att det kommer att kosta en slant. Idag finns ofta billiga grundpaket, men ofta räcker det inte med det för att du skall få ditt körkort. Det behövs ofta ytterligare timmar.

  Mixad utbildning

  Om man har möjlighet är en mixad utbildning oftast det man brukar rekommendera. Med det menar vi att du kör ett antal lektioner på körskola och övar sedan hemma med privat hjälp. Det kan vara mycket bra att få prova på nya moment på körskolan och sedan fortsätta träna på detta i privat bil med mamma eller pappa som hjälp. Det är inte alltid föräldrarnas utbildning är update, men genom att du får råd från bilskolläraren får du en grund att träna vidare på.